skip to Main Content

Indoor cycling workouts voor jouw club

Indoor cycling is zoveel meer dan ‘gewoon’ een workout op de fiets. Al jarenlang trekken traditionele sportclubs en boutique gyms nieuwe leden aan met dit populaire concept. Het gaat tegenwoordig al lang niet meer alleen om de indoor cycling training an sich, ook de beleving en ervaring er omheen wordt steeds belangrijker. Maar wat heb je nodig voor het creëren van een ultieme indoor cycling expierence en hoe boek je gegarandeerd succes met jouw uitgebreide lesaanbod?

Verhoog de waarde van je lidmaatschap met indoor cycling

Pak je de marketing, programmering en uitstraling van je cycling studio serieus aan, dan kun je zomaar versteld staan van de deelnemersaantallen in je lessen. Er waait weer een frisse wind door je (groeps)lesaanbod en deze zorgt wellicht voor een voorsprong op je concurrentie. Bovendien stijgt de waarde van je lidmaatschap en spreek je een bredere doelgroep aan. Allemaal voordelen waar je als club van kunt profiteren.

De succesformule: van bikes tot indoor cycling trainer

Als je het ons vraagt, zijn er vier ingrediënten die ervoor zorgen dat jouw indoor cycling training binnen no-time volgeboekt is:

 1. Creëer een inspirerende omgeving
  Realiseer een indoor cycling zaal waar ruimte is voor je leden om te genieten van de workout experience. En dat is meer dan een toffe visual op de muur… Denk aan geluid, kwalitatieve fietsen (bijvoorbeeld van het innovatieve merk BODY BIKE), verlichting en indeling van de ruimte. Best een uitdaging! Daarom staan de experts van Studion voor je klaar met een op maat gemaakt (floor)plan.
 2. Bied verschillende cycling programma’s aan
  Geef een mix van live- en virtuele lessen om het aantal wekelijks aangeboden lessen te verhogen. Plan daarnaast kortere lessen in tijdens piekmomenten. Zo geef je leden meer opties om deel te nemen aan een indoor cycling training en genereer je voor je club meer capaciteit: win-winsituatie!
 3. Ervaren en professionele instructeurs
  De instructeurs zijn het gezicht van je club. Het is dus belangrijk dat je een professioneel team opbouwt. Als je op zoek gaat naar een indoor cycling trainer, houd dan een aantal belangrijke zaken in gedachten. Ga allereerst op zoek naar, het ligt wat voor de hand, iemand met een passie voor sport, maar bijvoorbeeld ook met een achtergrond in de entertainmentbranche: plezier maken is immers een belangrijke factor bij indoor cycling. Je zoekt iemand die de aandacht van je leden weet te trekken en vervolgens ook goed vast kan houden. Een indoor cycling trainer moet tot slot bereid zijn om zichzelf bij te scholen en de cultuur van jouw club zowel binnen als buiten de muren uit te dragen.
 4. Geef leden de mogelijkheid om hun prestaties bij te houden
  Het meten, weergeven en vastleggen van persoonlijke statistieken zorgt ervoor dat je leden hun prestaties kunnen vergelijken. Hierdoor ontstaat een gezonde competitie. Onze ervaring leert dat hier veel behoefte aan is en dat het ervoor zorgt dat leden vaker en sneller terugkomen.

Inspirerende invulling van een indoor cycling training

Vrijwel alle indoor cycling lessen combineren conditie, high intensity en extertainment (een combinatie van exercise en entertainment). Marktleider Les Mills ontwikkelde maar liefst 3 verschillende programma’s: een korte HIIT interval training (LES MILLS SPRINT), een uitdagend parcours met beklimmingen en dalingen (RPM) én een geheel nieuwe digitale realistische cycle experience (THE TRIP). Zo is er voor elke fietsfanaat een geschikt programma!

Wil je meer weten over de vooruitstrevende concepten van Les Mills of ben je benieuwd naar de mogelijkheden op gebied van indoor cycling voor jouw club? Neem dan contact op met HDD GROUP via info@hddgroup.com of bel +31 (0)416 33 43 15.

Contact opnemen

+31 (0)416 33 43 15