skip to Main Content

Goede sportschool inrichting

Geen enkele sportschool is hetzelfde. Ook de doelgroep van verschillende sportscholen lopen sterk uiteen. Op basis van die doelgroep en de doelen, wordt ook de inrichting van de sportschool bepaald. Wil je groepslessen gaan aanbieden of juist niet? Wil je juist één grote ruimte of wil je dat er verschillende ruimtes zijn waar specifieke trainingen plaats kunnen vinden? Welke mensen wil je het liefst bedienen met je sportschool? Dat zijn dingen om over na te denken voor je begint met de complete sportschool inrichting.

Waarom is een goede sportschool inrichting belangrijk?

Een goede sportschool inrichting zorgt ervoor dat de bezoekers van jouw sportschool zich thuis voelen. Ook al krijg je geen opmerkingen van bezoekers als ‘wat een mooie inrichting’, zal de inrichting van je sportschool er toch ongemerkt aan bijdragen dat je leden terugkeren naar je club. En omgekeerd geldt hetzelfde: is de inrichting niet comfortabel of kunnen leden niet de trainingen doen die ze willen doen met de materialen en apparaten die je hebt, dan is de kans groot dat de ze niet meer terugkeren. Dat wil je natuurlijk voorkomen.

Inrichting sportschool – waar begin je?

Een sportschool inrichten is een van de belangrijkste aspecten van je club, dus voordat je ermee begint, is het verstandig om antwoord te vinden op een aantal vragen.

  1. Welk type sporters wil ik met mijn club bedienen?
  2. Welke fitnessconcepten vinden deze sporters belangrijk? Wil ik bijvoorbeeld groepslessen aanbieden of juist niet?
  3. Wat wil ik uitstralen met mijn club?

Het is belangrijk om hier eerst antwoord op te hebben, voordat je begint met de inrichting van de ruimtes, omdat je daarmee een duidelijkere richting geeft aan je inrichting. Als je bijvoorbeeld een wat oudere doelgroep wil bereiken en plaats wil bieden aan relatief beginnende sporters, dan valt al een deel van de inrichtingsmogelijkheden en trainingsmaterialen af. En het is belangrijk dat je doelgroep duidelijk is, want als je je richt op ‘iedereen’ dan voelt vaak juist niemand zich aangetrokken tot jouw uitstraling.

Nadat je antwoord hebt op die vragen, is het natuurlijk van belang om te gaan kijken naar de fysieke ruimte die je hebt. Het is dan zaak om die ruimte optimaal te gaan benutten, zodat je geen vierkante meters onbenut laat. Dit betekent overigens niet dat je alles vol moet zetten, een deels lege ruimte is niet hetzelfde als een onbenutte ruimte. Denk hierbij niet alleen aan de juiste indeling qua fitnessmaterialen, maar ook aan een licht- en geluidsplan, mooie vloer- en wandbekleding, maar ook de juiste plekken voor geluidspeakers, tv’s en/of een beamer als je die op wil hangen. En dan is de laatste tip voor het inrichten van je sportschool: ga voor kwalitatief hoogwaardige materialen. Je wil dat je producten lang meegaan, dus kun je beter goed investeren!

De aspecten van complete sportschool inrichting op een rij

Na het inrichten van je sportschool draagt die inrichting als het goed is bij aan de volgende aspecten:

  • Het helpt je bezoekers hun trainingsdoelstellingen te behalen.
  • Het heeft de uitstraling die je van tevoren bedacht hebt.
  • Het heeft een optimale benutting van de ruimte en alle vierkante meters.
  • Het heeft een goed audiovisueel plan en een lichtplan.
  • Het bestaat uit kwalitatief hoogwaardige apparaten en materialen.
  • Het heeft een mooie vloer- en wandbekleding met duidelijke looproutes en signing.

Welke soorten sportschool inrichtingen bestaan er?

Zoals in de inleiding vermeld: de ene fitnessclub is de andere niet. Wil jij altijd de nieuwste concepten en de laatste fitnessgadgets, dan zul je je club anders inrichten dan wanneer je juist voor de nostalgische club met boksring, boksballen en gewichten gaat. Dit hangt weer volledig samen met de doelgroep waar je je op richt. Hieronder vind je wat fitness voorbeelden die je aan kunt bieden, waarop je jouw inrichting aan zal moeten passen:

Hoe kan HDD GROUP jou erbij helpen?

Studion Fitness, onderdeel van HDD GROUP, is specialist in de ontwikkeling van succesvolle sportscholen en fitnessclubs. En dan niet alleen als het aankomt op het inrichten, maar ook op het gebied van trainingen, management, ledenbehoud en personal training. Zo hebben we al meer dan 30 jaar ervaring op dit gebied en kunnen we jou van persoonlijk advies voorzien in de keuze voor de inrichting.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?
Heb jij vragen over inrichtingen of ben je benieuwd naar wat we voor jouw fitnessclub kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag.

Contact opnemen

+31 (0)416 33 43 15