skip to Main Content

Fitnessapparatuur kopen – de eerste stap

De allereerste stap die je moet nemen voordat je fitnessapparatuur gaat aanschaffen, is het bepalen van de doelen en de doelgroep van jouw sportschool. Aan welke mensen wil jij een fijne ruimte bieden om te komen sporten? En welke sportieve doelen wil je dat zij kunnen verwezenlijken binnen jouw club? Het antwoord op die vragen helpen je bij de keuze voor het soort fitnessapparaten dat je nodig hebt in je sportschool.

Verder is het aan te raden om advies in te winnen bij een specialist op het gebied van apparatuur. Studion Fitness is een specialist met jarenlange ervaring op het gebied van apparaten en materialen voor fitnessclubs. Zij kunnen je vrijblijvend van persoonlijk advies voorzien. Zo krijg jij kwalitatief hoogwaardige apparaten en materialen die passen binnen de doelen van jouw sportschool.

Welke soorten fitnessapparatuur bestaan er?

Er zijn natuurlijk veel verschillende soorten trainingen die een sportschool kunnen aanbieden. Van krachttraining en cardio tot groeplessen, iedere vorm van trainen vergt passende materialen en apparaten.

Krachttraining

Eigenlijk hebben de meeste sportscholen een krachthonk waar de korte spiervezel goed getraind kan worden. Hierbij kun je denken aan de volgende apparaten en materialen:

 • Dumbbells
 • Bench press
 • Squatrek
 • Chest press machine
 • Halterbanken
 • Kettlebells
 • Leg press machine

Cardio training

Ook cardioapparaten zijn bij veel sportscholen aanwezig. Perfect voor een warming-up en cooling down, maar ook voor duurtrainingen. Een aantal voorbeelden van apparatuur die speciaal voor cardiotraining zijn ontworpen zijn:

 • Hometrainer
 • Crosstrainer
 • Loopband
 • Roeitrainer
 • Aerobic step

Groepstraining

De apparatuur en materialen die je nodig hebt voor groepstraining lopen sterk uiteen. Meestal gaat het hier ook niet zozeer om apparaten, maar eerder om specifieke materialen die gebruikt worden. Bepaalde gewichten, kettlebells, dumbbells, fitnessmatten, weerstandsbanden, ab roller en meer. Studion Fitness is ook specialist op het gebied van materialen voor groepstraining.

Fitnessapparatuur kopen – waar moet je op letten?

Allereerst iets wat in het algemeen wel vaak geldt, maar in het bijzonder voor fitnessapparatuur: goedkoop is duurkoop. Op het eerste oog is niet te zien of materialen en apparaten 5, 10 of 20 jaar meegaan. Daarom is het goed om met een partij in zee te gaan die ervaring heeft op dit gebied en jou op een goede en vertrouwde manier kan adviseren. Online fitnessapparatuur kopen bij een onbekende dealer, omdat je dan 20% goedkoper uit bent is vragen om problemen. Laat je niet misleiden door koopjes en ga voor kwaliteit! Verder moet je qua soorten fitnessapparaten natuurlijk rekening houden met de doelgroep die je voor ogen hebt.

Fitnessapparatuur voor speciale zones

Tot slot zijn er in een fitnessclub nog fitnessapparaten en materialen voor specifieke trainingszones te vinden. Hierbij kun je denken aan apparatuur speciaal voor:

Hoe kan HDD GROUP jou hierbij helpen?

HDD GROUP is specialist in de ontwikkeling van fitnessapparatuur en in het bepalen van de juiste inrichting. Het is niet voor niks ons doel om fitness professionals in de Benelux succesvoller te maken. Met onze meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van fitnessinrichting, apparatuur, maar ook op het gebied van personal training, management en ledenbehoud, kunnen we jou van persoonlijk advies voorzien in de keuze voor jouw inrichting.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?
Heb jij vragen over inrichtingen of ben je benieuwd naar wat we voor jouw sportschool kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag.

Contact opnemen

+31 (0)416 33 43 15