skip to Main Content

Livestream workout: laat de digitalisering in je voordeel werken

Digitalisering is aan de orde van de dag. In ons dagelijks leven, maar zeker ook in de sport- en fitnessbranche. Vanaf 2020 is het aantal digitale oplossingen in ons vakgebied geëxplodeerd: binnen een jaar is het aantal clubs dat livestreaming fitness aanbiedt met maar liefst 47% gestegen. Dat is een gevolg van de aanhoudende vraag naar een 360° fitnessoplossing. Tegenwoordig wil de consument namelijk kunnen sporten waar en wanneer hij of zij wil. Het resultaat? De grens tussen een fysieke en een virtuele livestream workout vervaagt. Hoe zet jij als club deze ontwikkelingen om in kansen en houd je jouw leden ook thuis in beweging?

Waarom moet je als club digitaliseren?

Live fitness is en blijft onze favoriet, maar om een brug te slaan tussen offline en online fitness zul je als club mee moeten bewegen met de digitale revolutie. Er zijn vandaag de dag eindeloos veel apps en YouTube video’s die fitness – vaak ook nog gratis – toegankelijk maken voor een breed publiek in de vorm van een livestream workout. Consumenten verlangen naar een fitnessbeleving die verder gaat dat een wekelijks bezoekje aan de sportschool. Ze verwachten tegenwoordig overal te kunnen sporten, houden hun prestaties bij met een smartwatch en kunnen bij sommige clubs 24 uur per dag terecht, 7 dagen per week. Ondertussen groeit het aantal sportscholen gestaag. Als je jouw leden hierin niet tegemoet komt, kunnen ze bij talloze andere clubs in hun buurt terecht.

De doelgroep voor jouw livestream workout

Uit onderzoek van Les Mills blijkt dat het lang niet alleen meer de millennials zijn die deze behoeften hebben. Het is de zogeheten ‘Generation Active’ die deze livestreaming fitness trend omarmt. Generation Active is de combinatie van millennials én generatie Z. Nagenoeg allemaal hebben ze een smartphone en hiermee zijn digitale oplossingen op ieder moment binnen handbereik. Om deze generatie aan je club te binden, kun je het volgende doen:

  • Bied een 24/7 oplossing: dankzij het inzetten van een livestream workout concept hoef je niet daadwerkelijk 24 uur per dag open te zijn, maar kunnen je leden wel 24/7 gebruik maken van jouw diensten.
  • Erken de kracht van aanbevelingen: generation active is sceptisch als het gaat om advertenties. Ze worden er dagelijks mee doodgegooid en trappen er niet zomaar in. Ze maken hun keuzes eerder op basis van reviews of aanbevelingen van bekenden.
  • Upgrade je user-experience: deze dominerende generatie hecht veel waarde aan de look & feel van een club. Onderzoek bijvoorbeeld hoe je een boutique sfeer creëert in jouw club.
  • Aansprekende groepslessen: generation active neemt graag deel aan groepslessen. Stem je groepslesaanbod af op deze doelgroep en wissel high-intensity trainingen eens af met een livestream workout.

Livestreaming fitness inzetten voor groei van je club?

Hoewel veel sportschooleigenaren vrezen voor het lidmaatschap van de toekomst, blijkt uit het onderzoek van Les Mills dat 30% van de leden – die ook thuis livestream workouts doen – nog zeker 5 á 6 dagen per week de sportschool bezoekt. Zo’n online platform kan jouw leden dus weldegelijk stimuleren om naar de club te komen, een mooi voorbeeld hiervan is Les Mills+ (voorheen Les Mills On Demand). De integratie van zo’n digitaal concept kan je als club helpen om (online) nieuwe leden aan spreken, leden te binden aan je merk of club én de online gebruikers om te zetten in volwaardige clubleden.

Go digital onder begeleiding van HDD GROUP

Ons advies? Wacht niet langer met actie ondernemen op gebied van digitalisering. Je wilt tenslotte relevant blijven en een gezonde, toekomstbestendige business opbouwen. Twijfel je nog hoe je livestream workouts of andere vormen van online fitness kunt integreren in jouw club? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking!

Contact opnemen

+31 (0)416 33 43 15