skip to Main Content

Waarom je thuis sporten zou moeten toejuichen als club

Mensen die vaak naar de sportschool gaan, volgen ook regelmatig een thuis workout. Uit onderzoek van Les Mills blijkt dat een verrassend grote groep te zijn: namelijk 85% van je leden. Thuis sporten is geen nieuwe trend. Sterker nog, we doen het al jaren! Maar er zijn diverse innovaties en recente gebeurtenissen waardoor thuis sporten tegenwoordig populairder is dan ooit tevoren.

Waarom zijn we meer thuis gaan sporten?

De coronapandemie heeft onze sector op zijn kop gezet en speelde een grote rol in de groeiende vraag naar thuis workouts. Tijdens de lockdown sloten sportscholen noodgedwongen tijdelijk hun deuren waardoor de consument op zoek moest naar alternatieve manieren om in beweging te blijven. Men ging massaal wandelen, skeeleren en fietsen. Een enkeling kocht zelfs een complete sportschool inboedel en bouwde zijn of haar eigen gym. Thuis sporten werd – net als thuis werken – de nieuwe norm voor velen.

Covid-19 is niet de enige oorzaak, ook de ontwikkelingen rondom on-demand fitness hebben effect op het aantal consumenten die thuis sporten. Persoonlijk afgestemde trainingsprogramma’s zijn waar en wanneer we willen te streamen via allerlei soorten devices. Dankzij het brede aanbod aan online workouts wordt thuis sporten voor iedereen toegankelijk.

Een thuis workout in het voordeel van je club laten werken

Veel clubs zijn geneigd om een thuis workout als bedreiging te zien. Live en online fitness groeien tenslotte steeds dichter naar elkaar toe. Toch juichen wij thuis sporten toe en zien wij het liever als een manier om je leden, ook buiten de muren van je sportschool, gemotiveerd te houden en te laten bewegen. Pak je het slim aan, bijvoorbeeld met een 360 fitnesservaring, kan het je helpen om leden te behouden en zelfs nieuwe leden aan te trekken.

Thuis sporten via een online platform

Het wereldbekende merk Les Mills ontwikkelde Les Mills+ (voorheen Les Mills On Demand): een platform speciaal voor clubs die hun leden de mogelijkheid willen bieden om thuis te sporten. Tegen minimale kosten en inspanning kun je als club affiliate partner worden en ontvang je commissie op de inschrijvingen. Een andere optie is de app van Funxtion. Deze is dankzij slimme technologie super eenvoudig te integreren in de app of website van jouw club. Zo zorg je dat je leden te allen tijde kwalitatieve fitness content binnen handbereik hebben.

Ben je overtuigd?

Zowel het team van Les Mills als wij van HDD GROUP zien wat een omni-channel in de praktijk voor je club kan betekenen, zeker in deze tijd. Wil je informatie of advies ontvangen over het integreren van thuis workouts in je huidige lesaanbod? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag verder.

Contact opnemen

+31 (0)416 33 43 15