skip to Main Content

Virtueel sporten: de toekomst van onze fitnessbranche

Winkelen, een tafel reserveren bij je favoriete restaurant, colleges volgen, lezen, vakanties boeken: steeds meer acties vinden online plaats. Maar waarom eigenlijk? Het draait in de meeste gevallen vooral om gemak en tijdsbesparing. Daarnaast blijkt dat we online makkelijker keuzes kunnen maken. Veel consumenten die virtueel sporten zullen dat beamen. Neem dit voorbeeld: in de club staan talloze apparaten, er liggen losse gewichten en om je heen zie je ervaren sporters de meest uitdagende oefeningen uitvoeren. Online kies je daarentegen een kant-en-klare workout, je volgt de instructievideo, et voilà! Gemak dus, maar hoe speel je als club in op die digitale behoeften?

Waar komt de vraag naar virtueel sporten vandaan?

De vraag naar online fitness is onder andere explosief gegroeid door de gevolgen van de coronapandemie. Maar, de consument ervaart daarnaast ander soort ‘problemen’ waarbij virtual fitness uitkomst biedt. Te beginnen met een chronisch tekort aan tijd. Wanneer hoor je iemand nog zeggen dat hij of zij tijd over heeft? Werk, sociale verplichtingen en welverdiende ‘me-time’; virtueel sporten bespaart tijd én moeite.

Virtual fitness is daarnaast een goedkoop alternatief voor een lidmaatschap bij een club. In veel gevallen zijn de online workouts zelfs gratis, soms tegen een acceptabele vergoeding. Voor sommigen een belangrijke reden en manier om toch fit te blijven.

Daarbij heeft nagenoeg iedereen in dit digitale tijdperk een smartphone en zijn we altijd online. Geen wonder dat steeds meer activiteiten achter een scherm plaatsvinden. Zo groeit ook de behoefte naar een zekere mate van onafhankelijkheid op gebied van fitness. Alles wijst erop: de toekomst van fitness is (deels) digitaal.

Hoe toekomstbestendig is jouw club?

Een hybride trainingsmodel biedt veel mogelijkheden op gebied van virtueel sporten en kan zorgen voor een gezonde groei van je club. Red je het überhaupt wel als je het enkel bij een traditioneel lidmaatschap houdt? We kunnen de toekomst niet voorspellen, maar wel de recente ontwikkelingen nauwlettend in de gaten houden. Daaruit blijkt namelijk dat virtual fitness voor een grote groep erg aantrekkelijk is. We zijn daarnaast inmiddels gewend aan het gemak van fitnessapps waarin je trainingen samenstelt en prestaties bijhoudt, daar zullen we niet snel meer vanaf stappen. Dit betekent niet dat fysieke sport verdwijnt. De toekomst van fitness zal bestaan uit een 360 oplossing. Aan jou de uitdaging om het fenomeen ‘virtueel sporten’ vorm te geven binnen je club op basis van de behoeften van je leden.

Virtual fitness als verrijking van je lesaanbod

Grote kans dat je bekend bent met het wereldberoemde merk Les Mills. De trainingen van Les Mills Virtual en Les Mills+ (voorheen Les Mills On Demand) sluiten naadloos aan bij het realtime aanbod van sportscholen. Tegen minimale kosten en inspanning bied je jouw leden als affiliate partner van Les Mills ruim 1500 virtuele trainingen.

Een andere oplossing is die van Funxtion, zij creëerden een interactieve app die virtueel sporten toegankelijk en effectief maakt. De world class content motiveert niet alleen je leden, maar houdt ook je instructeurs up-to-date.

Benieuwd wat HDD Group voor jou kan betekenen?

Al ruim 30 jaar levert HDD GROUP totaaloplossingen voor groepsfitness, indoor cycling, functional training en personal training. Wij maken de digitale revolutie van dichtbij mee en zitten bovenop de laatste trends en ontwikkelingen. Zie je het wel zitten om je lesaanbod uit te breiden met virtual fitness, maar weet je niet waar je moet beginnen óf welk concept past bij jouw club? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag!

Contact opnemen

+31 (0)416 33 43 15