skip to Main Content

Functional Training

Functional training is een manier van trainen waarbij de focus ligt op functionaliteiten in het dagelijkse leven. Het zorgt voor functionele fitheid, oftewel: spieren worden getraind, zodat jij uiteindelijk beter en fijner kunt bewegen. Verder is functionele training een manier van trainen waarbij alle spiergroepen – buik, rug, armen, borst, schouder, benen – én alle motorische vaardigheden – kracht, conditie, snelheid, mobiliteit en coördinatie – aangesproken worden. Dit met als doel dat je op een complete manier fit bent en blijft.

De voordelen van functionele training voor jouw bezoekers

Functional training heeft vele voordelen voor leden van jouw sportschool. Het is namelijk een vorm van fitness die erop gericht is dat men beter kan bewegen in het dagelijkse leven. Mensen gaan er lekkerder van in hun vel zitten en dat is veel waard. Een aantal concrete voordelen van deze vorm van training voor jouw bezoekers op een rijtje:

 • Het verbetert de houding.
 • Het stimuleert de algemene beweeglijkheid.
 • Het verbetert de coördinatie.
 • Het vergroot het uithoudingsvermogen.
 • Het verlaagt de kans op blessures.
 • Het heeft een positief effect op de balans.
 • En uiteindelijk: het maakt bewegen over het algemeen gemakkelijker en plezieriger.

Waarom zou je functional training aanbieden in je club?

Allereerst: als je functional training aanbiedt in je club laat je zien dat je van alle markten thuis bent en dat je goed weet hoe het lichaam werkt. Daarnaast zorgt functionele fitness ervoor dat jouw leden minder blessures en andere ongemakken ervaren, waardoor ze over het algemeen gezonder blijven. Waarom functionele training dan goed is voor jouw sportschool? Gezondere leden zijn blijere leden en blije leden zorgen voor een gezonde sportschool.

Hoe kun je functional training aanbieden in je club?

Funxtion, onderdeel van HDD GROUP, is gespecialiseerd in de ontwikkeling van functionele fitness trainingen. Omdat functional fitness voor een deel gericht is op het gebruik van je lichaamsgewicht en veelal werkt met vrije bewegingen (dus niet met behulp van apparaten), heb je de volgende materialen nodig om functional fitness aan te kunnen bieden in jouw sportschool:

 • Medicijnballen, fitnessballen en/of slam balls
 • Sleds
 • Weerstandsbanden
 • Touwen
 • Zandzakken
 • Gewichten
 • Kettlebells

Voor al deze materialen en advies over de inrichting van jouw sportschool en een functionele trainingsruimte kun je terecht bij Studion Fitness.

Hoe kan HDD GROUP je helpen?

HDD GROUP is specialist op het gebied van alles wat komt kijken bij het oprichten en runnen van een succesvolle sportschool. Denk aan fitnessinrichting, apparatuur en materialen, maar ook aan trainingsconcepten, groepslessen, ledenbehoud en management. Wij zijn van alle markten thuis als het aankomt op het runnen van een succesvolle fitnessclub. We zijn iedere dag bezig om al onze aangesloten fitness professionals in de Benelux succesvoller te maken in wat ze doen. Dit doen we met behulp van verschillende merken, concepten en partners waar we in vertrouwen. Funxtion en Studion Fitness zijn daar voorbeelden van. Met onze meer dan 30 jaar ervaring kunnen we ook jou van persoonlijk advies voorzien in de keuze voor de juiste fitness concepten.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?
Heb jij een vraag over een nieuw concept, de inrichting of bepaalde trainingen in jouw sportschool? Neem vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag.

Contact opnemen

+31 (0)416 33 43 15