skip to Main Content

Goede fitness groepslessen

Het aanbieden van groepslessen is een belangrijke manier om mensen aan jouw sportschool te binden. Fitness groepslessen worden door veel sporters als de leukste manier beschouwd om in beweging te zijn. HDD GROUP helpt bij het ontwikkelen van uiteenlopende leuke en uitdagende lessen voor fitness professionals. Op deze pagina vind je hier alles over.

Wat zijn de voordelen van goede fitness groepslessen voor sporters?

Groepslessen worden door veel sporters gezien als een leuke manier van bewegen. Samen met een groep gemotiveerde sporters zorgt een instructeur voor professionele begeleiding en persoonlijke motivatie. Daarnaast geeft het trainen in een groep energie en verbind sporters op een nieuw niveau, alleen of samen met een vriend(in). Mensen hoeven bovendien zelf geen trainingsschema te verzinnen, omdat dat door de instructeur gedaan wordt. Onderzoek naar het effect van groepslessen heeft ook nog eens uitgewezen dat een groepsles beter werkt in stressvermindering dan wanneer iemand alleen sport.

Voor de sporter zijn er dus verschillende voordelen van goede fitness groepslessen. Wil jij tevreden leden, dan is het aan te raden om een mooi repertoire aan lessen aan te bieden.

Wat leveren goede groepslessen op voor een sportschool?

Een goede groepsles zorgen ervoor dat sporters graag naar jouw sportschool komen. Oftewel: mensen gaan liever naar een sportschool met groepslessen. Ook kun je mensen gemakkelijker motiveren om een introducé (vriend, vriendin, kennis of familielid) mee te nemen, wat goed is voor (de groei van) het ledenbestand van je sportschool. Groepslessen die goed in elkaar zitten en door een enthousiaste instructeur gegeven worden, kunnen bovendien zorgen voor positieve mond-tot-mondreclame voor jouw sportschool.

Wat is het geheim van een goede fitness groepsles?

Het geheim van een goede fitness groepsles zit ‘m in de combinatie van een aantal aspecten. Zo heeft een goede groepsles op zijn minst:

  • Een enthousiaste, professionele instructeur.
  • Een goede opbouw, met naast de les, een warming-up en cooling-down.
  • Goede schaalbaarheid in intensiviteit, maakt het geschikt voor zowel beginner als expert.
  • Voldoende mogelijkheden tot afwisseling.

Welke soorten groepslessen fitness zijn er?

Er bestaan zeer uiteenlopende soorten groepslessen fitness. Van intensieve en explosieve tot luchtige lessen die meer gericht zijn op ‘in beweging zijn’. Zo is er voor iedere sporter een passende les. HDD GROUP biedt diverse merken gespecialiseerd in het opzetten van professionele groepslessen. Zo is Les Mills de bekendste maker van groepslesconcepten, met concepten zoals BODYPUMP, BODYCOMBAT, BODYBALANCE, BODYATTACK, LES MILLS CORE en nog veel meer. Maar ook Pink Boxing en Cross Boxing zijn snel groeiende concepten van het moment.

Welke groepslessen passen bij jouw sportschool?

HDD GROUP heeft voor iedere sporter een passende groepsles. Wij helpen je graag bij het vinden van het juiste aanbod voor jouw sportschool. Ook jouw doelen, bijvoorbeeld ledenwerving of -binding, of simpelweg het verbreden van je aanbod, heeft invloed op de keuze van de aard van de groepslessen. HDD GROUP heeft de kennis in huis om hier een adviserende rol in te spelen.

Hoe kan HDD GROUP je helpen?

HDD GROUP is specialist in de ontwikkeling én het bepalen van de juiste groepslessen voor fitness professionals en sportscholen door heel de Benelux. Met meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van groepslesconcepten, fitness, personal training, management en ledenbehoud, kunnen we jou van persoonlijk advies voorzien in de keuze voor een bepaald concept.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?
Heb jij vragen of ben je benieuwd naar wat we voor jouw sportschool kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag.

Contact opnemen

+31 (0)416 33 43 15