skip to Main Content

Wil je een eigen fitness openen? Dit moet je weten!

Niets lijkt een succesvolle carrière als clubeigenaar nog in de weg te staan als je na lang wikken en wegen hebt besloten dat je een eigen fitness wilt openen. Het samenstellen van trainings- en voedingsschema’s voor je leden, persoonlijke doelen stellen en hen dagelijks motiveren om tot het uiterste te gaan: het is hoogstwaarschijnlijk allemaal aan jou besteed. Maar kun je ook uit de voeten met een businessplan, een marketingstrategie naleven en interieurinrichting verzorgen? Grote kans dat je hier wel wat hulp bij kunt gebruiken. We geven je graag een aantal tips en linken je aan de juiste professionele partners!

First things first: een doordacht plan

De eerste vraag je jezelf moet stellen is: ‘waarom wil ik een fitness openen?’. Hoe goed heb je daar al over nagedacht? In deze fase is het raadzaam om een businessplan te schrijven, dat helpt je onder andere je missie, visie en doelen goed in kaart te brengen. Beschrijf in je businessplan zo concreet mogelijk hoe je een fitness wilt openen en wat je daarvoor moet doen, of nodig hebt. Met een doordacht plan weet je snel of het realiseren van je droom haalbaar is of waar je eventueel concessies moet doen. Een ander belangrijk onderdeel in deze eerste fase is het bepalen van je doelgroep; want wie wil je aantrekken en wat voor soort fitness bied je aan? Onderzoek tevens je concurrentie. Hoe veel sportscholen zitten er in de buurt die ongeveer aanbieden wat jij aanbiedt? En belangrijker: wat wordt jouw onderscheidende factor?

Benodigde inrichting om een fitness te openen

Met een doordacht businessplan op zak kun je je richten op de meer praktische zaken. Bijvoorbeeld welke trainingszones je gaat inrichten en welke apparatuur je daarvoor nodig hebt. Dat hangt beide grotendeels af van de trainingsdoelen van je doelgroep; welke workouts doen zij en wat hebben zij nodig? Denk ook alvast na over het implementeren van trainingsconcepten of groepslessen, wij adviseren hiervoor namelijk een speciale ruimte in te richten. Dat kun je maar beter gelijk goed aanpakken! Is je floorplan helder, dan begint de zoektocht naar kwalitatieve fitnessapparatuur.

Fitness openen met hulp van Studion en HDD Group

Als je een nieuwe fitness gaat openen wil je de beschikbare vierkante meters optimaal benutten en een bepaalde sfeer creëren. Dat kan een flinke uitdaging zijn als je onervaren bent. Studion is specialist op gebied van sportschoolinrichting en staat voor je klaar van de ontwerpfase tot aan de realisatie. Ze geven eerlijk advies en voorzien je van een allesomvattend plan: van vloeren en aankleding tot fitnessmaterialen en trainingscontent. Dankzij hun ervaring en unieke kijk op de trainingsbeleving van je potentiële leden kun jij je onderscheidend positioneren. Zo word jíj als fitnessprofessional succesvol, en laat dat nou net de missie van HDD GROUP zijn!

Binnenkort jouw eigen fitness openen?

Het proces van een fitness openen kan erg uiteenlopend en bovenal uitdagend zijn. Sparren met een professionele partij is soms fijn, gezien hun kennis en ervaring. Heb je vragen of wil je eens vrijblijvend kennismaken met een van de adviseurs van HDD GROUP of Studion? Stuur ons een bericht en wij helpen je graag verder!

Contact opnemen

+31 (0)416 33 43 15