skip to Main Content

Strength Development als antwoord op de vraag naar krachttraining bij Studio Perfect

In maart 2023 is LES MILLS™ Strength Development gelanceerd bij Studio Perfect in Deventer. Met maar liefst 7 programma’s van Les Mills op het rooster en aangevuld met o.a. Funxtion, yoga en Bootcamp, was LES MILLS™ Strength Development ineens het antwoord voor veel leden met de vraag: ik wil wel krachttraining doen, maar ik vind alleen trainen niet motiverend waardoor ik afhaak. Via social media, een geweldige lanceringsvideo, uitingen in de club én een sterke samenwerking met al het personeel binnen Studio Perfect is het nieuwe programma van Les Mills groots gelanceerd en niet meer weg te denken uit het groepslesrooster. Strength Development coaches Fleur en Jordi vertellen ons over het succes in hun club!

EEN ADVIES MET EEN OPVOLGING

Iedereen binnen Studio Perfect is goed geïnformeerd over deze nieuwe vorm van krachttraining in groepsvorm, met name onze fitnessinstructeurs. Het advies vanuit hen om leden met regelmaat aan het sporten te krijgen gaat dan ook al een lange tijd verder dan alleen het opmaken van fitnessschema’s. Het belang van passende groepslessen ín een trainingsschema wordt door hen ook ingezien. De fitnessinstructeurs liepen er dan ook vaak tegenaan dat leden aangaven dat zij wel graag meer aan krachttraining wilden doen, alleen dat zij vaak al snel afhaakten omdat het even later toch wel saai werd om steeds alleen te trainen. Binnen het concept van groepslessen bestond er ook nog niet zo’n vorm van krachttraining. Met het nieuwe programma van Les Mills kunnen we nu ook in die behoefte voorzien, omdat deze individuele krachttraining in groepsvorm daar volledig aan voldoet.

Onze fitnesstrainers borduren ook voort op deze krachttraining. Er zijn nu ook trainingsschema’s uit voortgekomen met oefeningen die gebaseerd zijn op die van Strength Development! Zo kunnen de deelnemers zich naast de workouts ook nog individueel voorbereiden of de oefeningen herhalen. Ook hebben we een stempelkaart geïntroduceerd. Als je 10 van de 12 workouts van Strength Development hebt gevolgd dan krijg je toegang tot een extra technieksessie. Heb je ze alle 12 doorlopen, dan krijg je een Personal Training sessie cadeau die gebaseerd is op Strength Development. Op die manier hopen we nog een extra beetje zelfvertrouwen mee te geven zodat deelnemers zichzelf nog meer durven uit te dagen!

DEELNEMERS UITGEDAAGD EN GEMOTIVEERD

In de groepen zitten verschillende deelnemers, van beginners in krachttraining tot ervaren groepslesdeelnemers. De reacties na de workout liepen dan ook uiteen en dat was leuk om op te merken. Je hoort dan uit verschillende hoeken alles terug wat het programma al omschrijft. Er zijn grenzen verlegd, nieuwe trainingsprikkels gevoeld en er is ook echt een groepsgevoel ontstaan. Tijdens het geven van de workout zorgen we wel voor een andere ‘vibe’ in de groepsleszaal dan bij de reguliere groepslessen. Het immers ook geen groepsles zoals de BODYPUMP of BODYATTACK. We dimmen de lichten en geven met zijn tweeën, of soms zelfs met meer, de workout. Zij helpen dan mee in de zaal om te Floorcoachen, omdat we beste grote groepen deelnemers hebben. Dit wordt ook echt gewaardeerd, leden ervaren de workouts ook als meer persoonlijk ten opzichte van de groepslessen.

HET LEEFT IN DE CLUB

Strength Development leefde direct onder de deelnemers en omdat er veel over werd gesproken en gedeeld op social media, werden andere leden ook nieuwsgierig. Aan de hand daarvan hebben we dan ook besloten om de lessen van Strength Development op het groepslesrooster te plaatsen, zodat het toegankelijk werd voor iedereen. We merken dan ook dat de drempel hierdoor laag is en we er ook echt een nieuwe doelgroep mee aantrekken. We zien nu met name een verdeling tussen mensen die normaal alleen maar aan fitness doen en mensen die juist alleen maar groepslessen volgen. Een van de leden vertelde ons al dat ze al merkte dat ze sterker was geworden en een betere techniek had, waardoor ze ook meer durfde bij de BODYPUMP. Dat is ontzettend leuk om te horen, hoe de lessen elkaar blijkbaar ook kunnen versterken. De groepslesaantallen liegen er niet om, we bieden Strength Development 2x per wek aan en we hebben plek voor 42 deelnemers. Elke week zitten we vol, inclusief een wachtlijst! We bekijken per 3 maanden ons groepslesrooster, dus we zullen dan bekijken hoe we het eventueel kunnen uitbreiden of aanpassen.

NIET MEER WEG TE DENKEN UIT HET GROEPSLESROOSTER

Wij als coaches kijken naar elke week uit om de nieuwe workout te geven. Vanaf het moment dat wij van dit programma hoorden waren we ook meteen verkocht. Als coach komt er tijdens het geven van de workout veel samen wat het werken in de sport zo leuk maakt. Elke week nieuwe of andere gezichten, persoonlijke begeleiding kunnen geven en mensen écht enthousiast maken over trainen. Naast dat krachttraining nog niet in een groepslesvorm aangeboden werd, is de de persoonlijke coaching tijdens de les een van de grootste verschillen met andere lessen of trainingen. Dit wordt ook echt goed ontvangen, je merkt dat dat hetgeen is waar mensen ook echt behoefte aan hebben. Bij ons is het dan ook echt niet meer weg te denken uit het groepslesrooster. We ontvangen steeds meer vragen en interesse naar dit programma, vanuit bestaande leden maar ook van mensen die nog geen lid zijn. Geweldig! Vernieuwing doet het altijd goed en zeker met een krachtprogramma in een groepsvorm zoals Strength Development trek je er ook echt een nieuwe doelgroep mee aan. Strength Development is hierdoor echt het antwoord op de vraag vanuit een nieuwe doelgroep, naar een nieuwe vorm van krachttraining. Leden kunnen het wekelijks volgen, het is niet saai en haken niet af.  De drempel is laag en de tradtionele fitnesser komt nu sneller de groepsleszaal in. Dat is in ieder geval wel ons doel, Gen-fit is coming!

MAAK OOK KENNIS MET LES MILLS™ Strength Development!
Ben jij ook nieuwsgierig geworden naar LES MILLS™ Strength Development? Lees hier alles wat je moet weten over dit nieuwe trainingsprogramma. Aarzel niet om contact met je accountmanager op te nemen als je hierover nog vragen hebt. Je kunt ook je gegevens achterlaten via onderstaande button, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

LEES MEER

 

+31 (0)416 33 43 15