skip to Main Content

JOUW WINST MET EEN ONLINE AANBOD

Bij iedere fitnessclub draait het vanzelfsprekend om bewegen, gezond leven en tegelijkertijd ontspannen. Een gezonde leefstijl, een gezond lichaam en een gezonde geest zijn én blijven voor iedereen belangrijk. Op steeds meer manieren wordt het belang hiervan kenbaar gemaakt. Tegelijkertijd is het voor clubs ook interessant om hier méér mee te doen en creatiever mee te worden. Niet alleen om leden zo fit mogelijk en betrokken te houden bij je club, maar ook om een andere vorm van inkomsten te creëren. De mogelijkheden hiervoor zijn dichterbij dan je denkt, samen met een eenvoudige uitvoering! In dit eerste artikel van deze blogserie lees je over extra verdienmodellen voor clubs. Deze maand: een breed online aanbod.

De inkomsten van fitnessclubs zijn voor het grootste gedeelte natuurlijk afkomstig van (maandelijkse) lidmaatschappen. Daarnaast zijn er verschillende, kleinere verdienmodellen te creëren, afhankelijk van de mogelijkheden van de club. Denk bijvoorbeeld aan extra begeleiding in de vorm van een voedingscoach of online en On Demand work-outs of programma’s zoals Les Mills. Steeds meer leden, zeker bepaalde generaties, willen sneller resultaat in minder tijd. Daar hebben ze tegenwoordig – meer dan ooit – ook een extra bijdrage voor over.

Online coaches efficiënt voor de club én de leden

Dat voeding een onmisbaar onderdeel is van fit worden en blijven, is algemeen bekend. Toch blijft het voor sommigen lastig om consequent aan de slag te gaan met dit essentiële onderdeel. Gebrek aan kennis en motivatie óf onvoldoende prioriteit kunnen hiervan de oorzaak zijn, samen met dat het erg lastig kan zijn om een gewoonte te doorbreken. Lid worden van een fitnessclub is voor mensen een belangrijke eerste stap, en hopen hier natuurlijk al hun doelen te behalen. Maar omdat voedingsadvies een specifiekere hulp is, wat niet vaak binnen het takenpakket van een fitnessinstructeur valt, is het niet heel gek dat hier een vergoeding tegenover staat.

Om deze reden is het een goed idee om een online (voedings)coach aan te bieden. Dat geldt natuurlijk ook voor een online personal trainer die leden coacht en begeleidt op basis van cijfers, weegmomenten en trainingsresultaten als extra stok achter de deur. Op deze manier komen fitnessclubs tegemoet aan de behoeften van leden: meer en betere begeleiding die helpen bij het behalen van doelen. De een-op-een momenten in de club met de fitnessinstructeur zijn waardevol voor een lid, maar hierdoor wordt er ook tijd opgeslokt, gezien er op piekmomenten tientallen leden rondlopen. De mate van het online aanbod zal de invloed bepalen op de inkomstenstroom. Dit kan dus bijvoorbeeld individueel op een minder populaire tijd waardoor de instructeur in de club inzetbaar blijft, of in een groep wanneer je met een aantal deelnemers een traject bent gestart. Begeleiding online én aan meerdere mensen tegelijkertijd is dan ook een efficiënte manier van het bieden van hulp. Op afstand kan er op die manier op verschillende manieren ondersteuning geboden worden. Online via Zoom, WhatsApp of gewoon face-to-face in de club zelf. Wat de vorm ook is: het biedt leden de mogelijkheid om een extra dienst af te nemen en de begeleiding te ontvangen die ze nodig hebben, terwijl je als fitnessclub tegelijkertijd extra inkomsten genereert.

Online work-outs: overal te volgen

Hoewel het grootste gedeelte van de leden gelukkig nog steeds het liefst staat te zweten in de club, valt een stijging in het aantal deelnemers bij online lessen niet te ontkennen. Enerzijds ligt de coronacrisis hieraan ten grondslag, anderzijds worden we met zijn allen ook steeds drukker. In een tijd waarin drukke schema’s af en toe de boventoon voeren, bieden online workouts voor velen een uitstekende oplossing.

Het toevoegen van dit extra online aanbod kan op meerdere manieren. Allereerst via een livestream, zodat leden thuis precies dezelfde lessen volgen van hun favoriete instructeur als op de club. Ten tweede kunnen workouts natuurlijk in een app worden ondergebracht, zodat leden nooit gebonden zijn aan vaste lesdagen en -tijden.

Ook dit is natuurlijk een extra service, waar een extra betaling tegenover kan staan. Zo sporten leden waar en wanneer ze willen en ontvangt de club voor iedere afname van deze service een extraatje.

Kickback fee door online platforms

Naast het zelf aanbieden van online workouts of extra diensten is het natuurlijk ook mogelijk om samen te werken met gerenommeerde programma’s zoals Les Mills. Dit is een ideale manier voor clubs om extra leden, zoals de opkomende generatie ‘Generation Active’ aan te trekken. Online sporten is iets waar je als club, hoe dan ook, in mee moet gaan om nieuwe leden aan te blijven trekken en relevant te blijven.

Zodra leden zich abonneren op een bepaald programma krijg je als club een deel van de opbrengst: de kickback fee, zo gezegd. Voor een programma dat leden afnemen voor bijvoorbeeld €14,95 per maand ontvang je als club ongeveer €2. Een geweldige ondersteuning in het sportritme van je leden waar je als club ook van profiteert. Toch mooi meegenomen.

Indirecte inkomsten

Waar bovenstaande voorbeelden direct extra inkomsten opleveren, moeten we ook zeker de indirecte omzet niet vergeten. Onderzoek van Les Mills heeft namelijk aangetoond dat leden die zowel online als in de club sporten, vaker naar de club komen. Hoe meer leden het naar hun zin hebben, hoe langer ze lid blijven. Oftewel: het lidmaatschap duurt voort. En we weten het allemaal: het behoud van leden is minstens zo belangrijk als nieuwe leden aantrekken.

Inspiratie leidt tot actie

Natuurlijk zijn er nog meer manieren om een online of extra aanbod toe te voegen aan de club. Kijk vooral waar de behoefte ligt van leden en of dit als extra service (en dus extra vergoeding) kan worden toegevoegd aan het bestaande aanbod. De leden zijn blij met extra begeleiding en de fitnessclub is blij met een nieuw verdienmodel. Is dat geen win-win?

In de volgende blog brengen we weer een ander verdienmodel onder de aandacht, namelijk het aanbieden van diverse pakketten en samengestelde programma’s. Stay tuned!

+31 (0)416 33 43 15