skip to Main Content

HEALTHCLUB FITSCORE: DE CLUB VOOR IEDEREEN UIT DE HOEKSCHE WAARD

Je hebt van die clubs die niet meer weg te denken zijn uit het dorp. Healthclub Fitscore in Strijen is er zo één. De club is ruim 25 jaar geleden opgericht door de ouders van Janniek Heijnen. Janniek draaide al langer mee in het reilen en zeilen van de club, maar heeft een kleine twee jaar geleden de club volledig overgenomen. Deze inspirerende, jonge 32-jarige vrouw heeft een sterk team om zich heen gecreëerd, gaat verbouwingen niet uit de weg en staat zelf ook nog regelmatig als instructeur voor de groep.

De familie Heijnen ademt al jaren sport. In de jaren ‘90 begonnen de ouders van Janniek als freewheel club. Het is nu bijna ondenkbaar, maar met een boombox trotseerden ze verschillende locaties om sportlessen te geven. Dat ging goed. Zo goed, dat ze met veel enthousiaste volgelingen niet meer onder een vaste locatie uitkwamen. Eenmaal op de vaste locatie groeide het aanbod meer en meer, net zoals het personeel. Uiteindelijk is Healthclub Fitscore uitgegroeid tot een flinke club met een uitgebreid aanbod en kan iedereen uit de omgeving van de Hoeksche Waard hier terecht.

Compleet aanbod mét nieuwe materialen

Zoals bij velen zette de Coronaperiode ook Janniek aan het denken. Hoewel Healthclub Fitscore al jarenlang een goed en draaiend aanbod had, zorgden de nieuwe trends in de markt toch voor veranderingen. De krachtzaal werd verruimd, evenals het aanbod van de groepslessen. Na een behoorlijke verbouwing binnen de club worden nu alle ruimtes effectiever benut. Ook vonden meer yoga- en pilates lessen hun weg richting het rooster. En bij een nieuw aanbod horen natuurlijk ook nieuwe materialen. Healthclub Fitscore is naast het feit dat het toegankelijk is voor iedereen, ook nog eens prachtig van binnen. Het interieur ziet er tiptop uit met fitnessapparatuur van Intenza, Nautlius en Gym80. Ook de Les Mills SMARTBARS en SMARTSTEPS van Studion passen perfect in dit plaatje.

Het groepslesaanbod van Les Mills binnen Healthclub Fitscore bestaat momenteel uit BODYATTACK, BODYBALANCE, BODYSTEP, LES MILLS CORE en BODYPUMP, waarvan BODYPUMP al sinds de allereerste release op deze locatie draait. “Mijn moeder heeft nog deelgenomen aan de allereerste BODYPUMP-opleiding in  Nederland. Dat onze club al zo lang betrokken is bij het programma blijft een geweldig verhaal om te vertellen”. Het groepslesrooster wordt naast XCORE, BRN en Spinning ook aangevuld met een ruim aanbod Circuitlessen in hun SkyBox. Hier worden eigen geprogrammeerde lessen gegeven aan de hand van het Funxtion Experience Multi-Screen Solution. Om in de inspirerende ruimte te trainen onder begeleiding van de coach en de handige schermen, is voor veel leden een uitkomst. “De lessen in de SkyBox maak ik allemaal zelf. Nu ik zelf niet altijd meer op vaste momenten de groepslessen geef, vind ik dit erg tof om te doen”, vertelt Janniek. Waar ze eerst actief lesgaf in BODYCOMBAT en LES MILLS CORE is er door het ondernemerschap minder tijd om vast les te geven. Het ontwikkelen van de workouts van de SkyBox én die van de CrossFit zijn daardoor extra leuk en bieden veel ruimte voor creativiteit.

Dat een mooi interieur in een fitnessclub meer is dan nieuwe apparaten bewijst Healthclub Fitscore maar weer. “Het complete design zoals het nu is, werkt gewoon. We hebben gekozen voor aangepast licht per ruimte en gekleurde ledverlichting bij de zalen. We spelen ook veel met licht, zodat het echt aansluit bij het aanbod, de doelgroep, of het moment van de dag.”

Goed verdeeld binnen Healthclub Fitscore

Met dit aanbod richten we ons op een brede doelgroep, omdat we op één ‘concurrent’ in het dorp na de enige club hier zijn. Alle soorten doelgroepen lopen hier rond, van jong tot oud. Grofweg hebben we de club in vier delen opgesplitst: het cardiogedeelte met basisapparaten, het krachthonk, CrossFit en de groepslessen. Bij de groepslessen is de doelgroep en leeftijd natuurlijk afhankelijk van de les, maar we zien over het algemeen veel 30+-ers. In het cardiogedeelte zien we vrijwel alle leeftijden terug en in de krachtzaal zijn veel leden tot een leeftijd van 40 terug te zien”, aldus Janniek. Het aangepaste licht per zaal dat Janniek eerder benoemde, is ook bij deze onderdelen volledig afgesteld op de doelgroep. Zo is het bij stukken in de krachtzaal, de SkyBox of de Spinningzaal stukken donkerder dan bij bijvoorbeeld het 4E-circuit of de CrossFit Box.

Over CrossFit gesproken: naast het diverse aanbod van fitness en groepslessen kunnen ook CrossFit liefhebbers bij Healthclub Fitscore terecht. Zij zijn de eerste én de enige CrossFit box van de Hoeksche Waard met ook nog eens een uniek concept. “Zie het als een club in een club. Als je wilt CrossFitten, word je lid van Healthclub Fitscore, niet alleen van CrossFit Strijen. Je kunt dus ook van het hele aanbod gebruik maken. Het leuke aan CrossFit is dat iedere WOD of training anders is. Een hele andere groep mensen komt hier weer op af, maar is wel onderdeel van onze club. Hoe tof is dat?” Oftewel: deze fitnessclub is er letterlijk voor iedereen.

De toekomst

Dat laatste sluit mooi aan bij de missie en visie van Healthclub Fitscore. Janniek vertelt: “We willen er simpelweg voor een brede doelgroep zijn en het liefst willen we als club nog een enorme groei doormaken. Niet alleen qua locatie, maar ook qua aanbod zoals uitbreiding van de fietslessen én het aantal leden. We hebben nog een mogelijkheid tot groei, dus wie weet wat de toekomst brengt. We blijven ons aanbod ontwikkelen en uitbreiden!”, aldus de ambitieuze eigenaresse van Healthclub Fitscore.

 

+31 (0)416 33 43 15