skip to Main Content

SPORTSTUDIO DOKKUM LANCEERT STERK!

In Noard-East Fryslân kon SportStudio Dokkum niet wachten om te starten met LES MILLS™ Strength Development. Toch hielden zij het nog even goed spannend voor de leden… Clubeigenaar Dirk Monsma kon er nog wel een programma bij geven en ging zelf in maart naar de opleiding met collega Annette Steegstra. Vanaf mei draaien zij het nieuwste Gen-Fit trainingsprogramma van Les Mills op hun club, met succes!

Hoe hebben jullie de lancering van LES MILLS™ Strength Development aangepakt op de club?

We hebben de leden in maart en april steeds een heel klein beetje geprikkeld met flarden informatie over LES MILLS™ Strength Development. Het begon met alleen maar de banner neerzetten in de club en verder niets haha! Een week later gaven we weer een beetje informatie, maar niet teveel, we wilden het echt goed laden. Medio april hebben we de grote lancering aangekondigd en een week later de pakketten gepresenteerd (zoals de startmomenten en de kosten e.d.). Een week voor de grote lancering hebben we eerst nog met het personeel LES MILLS™ Strength Development gedaan. Dit hebben we toen ook gedeeld op onze socials en dat triggerde ook enorm! Kortom, steeds de mensen een beetje weten te prikkelen. In no time stonden de workouts van de lanceringsdag vol.

Wat waren de eerste reacties na het volgen van een workout?

We waren zelf ook heel benieuwd hoe de ervaringen waren van de leden en hebben ze allemaal een briefje in laten vullen na de les. De reacties waren echt ontzettend positief! Zo ontvingen we onder andere:

  • “Fijn dat er nu een programma is waar écht gekeken wordt naar houding en techniek en dat hier ook de tijd voor genomen wordt”
  • “Individueel in small group verband motiveert écht”
  • “Geweldige toevoeging voor SportStudio Dokkum, geweldige trainers ook”
  • “Zeer intensief, maar het geeft een enorm voldaan gevoel nadien”
  • “Veel zweten, zonder dat je veel herhalingen doet zoals bij BODYPUMP. Echt lekker!”

 

Hoe bieden jullie het programma aan in de club?

We gaan het aanbieden voor €139,00 voor het 12-weekse programma. Dit zijn kosten die bovenop het reguliere abonnement komen. De snelle beslissers tijdens deze lancering hadden de primeur en zij konden het eerste traject LES MILLS™ Strength Development doen voor de éénmalige prijs van €99,00. We hadden de wens om met 2 groepen te kunnen starten, maar het zijn er 4 geworden. De mensen waren laaiend enthousiast. Ook hebben we LES MILLS™ Strength Development gecombineerd met ons leefstijlprogramma Ben Fit. Dit is namelijk ook 12 weken en de combinatie is een recept voor succes vonden wij!

Hoe vinden jullie het om LES MILLS™ Strength Development te geven als instructeur zijnde?

Waanzinnig! Voor mij (Dirk) was het het zoveelste Les Mills programma, maar qua coaching geeft het eigenlijk nog meer voldoening dan het geven van de andere groepslessen. Bij LES MILLS GRIT had ik dit al en bij LES MILLS™ Strength Development is het contact met deelnemers nóg intensiever. Echt top. Voor Annette was dit de eerste Les Mills-opleiding en zij is ook hartstikke enthousiast. Wij zijn beiden ook nog afgestudeerd pedagoog. Annette is werkzaam als gezinscoach en ik heb 23 jaar ervaring in het voortgezet onderwijs als docent Engels op het VMBO. Dit maakt het geven van het programma een stuk ‘makkelijker’ maar laat ook zien dat ervaring in het werken met mensen wel een pré is. Je bent veel minder aan het performen zoals bij een groepsles en moet echt wel goed met mensen op hun niveau kunnen werken, en uiteraard de kennis hebben van het programma.

Hoeveel nieuwe en bestaande leden zitten er in de groep?

Van de 32 deelnemers die we nu hebben ingeschreven zijn er 4 leden nieuwe. De rest was was allemaal al lid.

Hoeveel startmomenten hebben jullie nog gepland staan?

We starten na de zomervakantie met de volgende 4 groepen.

Waarom zou een club dit écht op het groepslesrooster moeten hebben?

Omdat het écht een hele mooie toevoeging is op de al bestaande (groeps)lessen. Je traint compleet anders dan in de reguliere groepslessen, dat zeggen de deelnemers allemaal. Je merkt tijdens LES MILLS™ Strength Development dat je lijf moeite moet doen, heerlijk!

Heb je nog tips voor andere clubs of fitnessondernemers?

LES MILLS™ Strength Development is een perfecte aanvulling op je aanbod, zeker ook als alternatief voor Personal Training, wat voor veel mensen soms toch te prijzig is. LES MILLS™ Strength Development is een goedkoper alternatief waarbij je toch écht die persoonlijke aandacht kunt geven.

MAAK OOK KENNIS MET LES MILLS™ Strength Development!
Ben jij ook nieuwsgierig geworden naar LES MILLS™ Strength Development? Lees hier dan nog alles wat je moet weten over dit nieuwe trainingsprogramma. We mogen ook nog een speciale introductiekorting aanbieden voor de eerste reeks clubs die willen starten! Wacht hier niet te lang mee en aarzel niet om contact met je accountmanager op te nemen als je hierover nog vragen hebt. Je kunt ook je gegevens achterlaten via onderstaande button, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

LEES MEER
+31 (0)416 33 43 15