skip to Main Content

Bodyline healthcenter Terneuzen: de club die van alle markten thuis is

Pim en Anita, eigenaars van Bodyline Healthcenter, staan sinds het ontstaan van de club in 1995 aan het roer. Ook Jeanet Korstanje is niet weg te denken uit de club. Sinds het ontstaan van de club is ze al betrokken. Al jaren is ze een vast gezicht bij de BODYATTACK en BODYPUMP lessen en inmiddels vervult ze ook een rol als groepslescoördinator. Jeanet vertelt in geuren en kleuren over het ontstaan én de ontwikkelingen in de afgelopen jaren van deze club in Terneuzen.

Voor ieder wat wils

Er was eens… Het ontstaan van Bodyline healthcenter in 1995. Toen nog op een andere locatie, ontstond de club in eerste instantie met alleen groepslessen. Jeanet vervolgt haar verhaal over het ontstaan: “Al snel werd daar de fitnessruimte en het zwembad aan toegevoegd. Ook PT, bedrijfsfitness en projecten met de gemeenten volgden, totdat we merkten dat dingen door elkaar gingen lopen. We hebben toen besloten om onze core business, het trainen met mensen dus, in Terneuzen te houden en de rest onder te brengen bij de dochteronderneming FITR CLUB in Oostburg.” Inmiddels is er ook een Bodyline healthcenter in Hulst te vinden.

Jeanet vervolgt: “In Terneuzen ligt onze focus nu echt op fitness, groepslessen en natuurlijk de zwemmers. We bieden een onbeperkt abonnement aan, dus iedereen mag gebruik maken van het zwembad. “Tijdens de energiecrisis kregen we veel vragen of leden wel konden blijven zwemmen. Maar juist de doelgroep die het zwembad het hardste nodig heeft, zoals mensen met reuma of fibromyalgie, kan nergens anders terecht. We wilden die mensen niet in de steek laten,” vertelt Jeanet.

Diversiteit

Naast het zwembad biedt Bodyline healthcenter nog veel meer aan. Met trots vertelt Jeanet: “We waren één van de eersten met Les Mills lessen. We begonnen met BODYPUMP en in de loop van de tijd zijn er veel andere lessen bijgekomen. Per locatie kijken we natuurlijk naar de behoefte van leden en trends. Zo was de opening van SH’BAM een hele happening inclusief feestavond met disco en drankjes.”

Op de bingokaart heeft de club inmiddels na al die jaren bijna een volle kaart. Zo hebben zij eerder gebruikt gemaakt van BODYCOMBAT, BODYJAM, BODYSTEP, CORE, BORN TO MOVE, GRIT, SPRINT, RPM en LES MILLS TONE. De lessen BODYATTACK en BODYBALANCE vormen sinds 2000 het vaste onderdeel van het programma en BODYPUMP en SH’BAM sinds 2003. Ook wordt er bij Bodyline healthcenter volop gefietst op maar liefst 26 SMART+ Bikes OceanIX en staan er Don Oliver barbells van Studion in de zaal.

Met zoveel aanbod kan het lesrooster soms puzzelen zijn. Jeanet zegt hierover het volgende: “Het rooster wordt voor 95% gebouwd op basis van wat de leden willen. Daarna gaan we kijken of dit daadwerkelijk past met de uren van instructeurs. Wij zetten het rooster op zoals wij denken dat het ideaal is voor leden. Dát hebben we voor ogen”. Jeanet doelt op populaire lessen tijdens populaire uren. “We willen zoveel mogelijk mensen gebruik laten maken van het aanbod. Als we er in het verleden qua instructeurs niet uitkwamen met eigen personeel, hebben we ook regelmatig zzp’ers ingezet. Dat deden we eigenlijk al drie jaar voor corona. Dat heeft ons zeker geholpen in lastige periodes.”

Dat het bij Bodyline healthcenter niet alleen om beweging draait, blijkt al snel uit gesprek. Eén van de onderdelen is het BenFit-programma. Dit is een voedingsprogramma van zes of twaalf weken, inclusief begeleiding, kant-en-klare-menu’s én educatie. Alles om een gezonde leefstijl te realiseren. “Belangrijk is dat het om meer draait dan gewicht. Anders gaan denken over voeding bijvoorbeeld is essentieel, vandaar de begeleiding ook. In Hulst draaide BenFit al en sinds een paar weken zijn we ook in Terneuzen live. Het is een mooie aanvulling op de lessen die we nu hebben. In Hulst loopt het ontzettend goed en ook hier hebben we al veel mensen mogen verwelkomen”, aldus Jeanet.

Innovaties en veranderingen

Corona heeft bij veel clubs verandering gebracht. Zo ook bij Bodyline healthcenter. Eén van die veranderingen was de verschuiving in drukte. Zo zijn, sinds corona, de ochtenden stukken populairder dan de avonden. Jeanet vervolgt haar verhaal: “We zien ook een veel jongere doelgroep. Om ook aan hun behoefte te voldoen hebben we nieuwe en andere apparatuur in de club. Het contact met HDD verliep in deze tijd altijd goed. Als we materialen nodig hebben of andere vragen hebben, wordt er altijd snel doorgeschakeld naar de juiste personen. Ook als we nieuwe dingen willen opzetten zoals LES MILLS SPRINT, is het contact goed. We krijgen altijd de tijd om dingen te proberen, dat werkt heel fijn.”

Teamuitje naar het Megakwartaal

Tot slot de vraag wat ze van de (mega)kwartaaldagen vindt. “De kwartaaldagen zijn echt goed voor de ontwikkeling van beginnende instructeurs, maar waar we nog blijer van worden, is het Megakwartaal. Dat is voor ons echt een teamuitje. We gaan er altijd met een paar auto’s heen. We hebben al flink wat feestjes mee mogen maken. Fantastisch”, sluit Jeanet enthousiast haar verhaal af.

+31 (0)416 33 43 15