skip to Main Content

EEN ONGOING PROCES: HET BEHOUD VAN JOUW INSTRUCTEURS

Personeelstekort en een groot verloop van collega’s: de perikelen op de arbeidsmarkt zijn overal voelbaar. Ook binnen fitnessclubs. Je bent niet de enige als je hard op zoek bent naar instructeurs om groepslessen te vullen. En niet alleen dat. Binnen de hele club kan personeelstekort aan de orde zijn. Wat dacht je van personeel in het horecagedeelte of baliebezetting? De grote vraag is: hoe behoud je als club personeel en wat kun je eraan doen om instructeurs aan je te binden? In dit artikel lees je waarom een stabiele basis én een netwerk zo belangrijk zijn. 

Waarom is een stabiele basis zo belangrijk

Het klinkt misschien cliché, maar een stabiele basis is belangrijk. Heel belangrijk. Hoe meer goede, gekwalificeerde instructeurs in de club werken, hoe lager het verloop is. Fitnessclubs die spreken van een hechte club mensen, waar personeelstekort geen probleem is, zien dat instructeurs al jaren lid zijn.

In het boek ‘Groepsfitness in Nederland’ (auteurs: Jan Middelkamp Marc Neijland, Peter Wolfhagen en Ronald Wouters) wordt zelfs gesteld dat de gemiddelde tijd van een instructeur bij een club 10.8 jaar is. Dat geeft een mate van stabiliteit in het team. Loopt de ene na de andere weg? Dan werkt het niet echt aanstekelijk om wél te blijven. Bovendien moet je als club dan weer op zoek naar nieuw personeel. En zeg nu zelf: werven van personeel is niet de makkelijkste taak. Daarom is het behoud minstens zo belangrijk.

Houd de instructeurs gemotiveerd

Hoe creëer je dan een stabiele basis? En hoe maak je het leuk voor instructeurs om wél te blijven? Door iedereen gemotiveerd te houden. Motivatie is, naast passie natuurlijk, een belangrijke (al dan niet de belangrijkste) drijfveer. Voor motivatie zorgen kan op de volgende manieren:
– Zorg voor een goede start en vooral voor goede, blijvende begeleiding van personeel
– Maak instructeurs belangrijk in de club, zodat ze ook écht weten dat ze van betekenis zijn
– Betrek instructeurs en ander personeel bij het maken van keuzes
– Moedig instructeurs aan om educatie en coaching te volgen, zodat je stimuleert om door te gaan in het vak

Oftewel: investeer in instructeurs en personeel. In de fitnesswereld hebben we het vaak over de retentie van leden, maar dat geldt natuurlijk net zo goed voor het personeel. Goede instructeurs zijn de draaiende motor van een club. Hoe beter en gemotiveerder de instructeurs, hoe beter de lessen lopen en hoe blijer de leden zijn. En dat is waar het natuurlijk allemaal om draait.

Maak het interessant voor stagiaires om te blijven

Soms denken we met zijn allen te moeilijk. Wat denk je bijvoorbeeld van leergierige studenten die een kijkje komen nemen in de fitnesswereld? Via school kunnen ze een opleiding volgen bij clubs. Kennen ze de club eenmaal? Dan is het zaak om ze binnen te houden. Maak het aantrekkelijk om te blijven en geef de stagiaires een echte rol in het werk. Laat ze lesgeven, meedenken in de club en geef ze een podiumplaats. Dat is toch veel leuker dan een baantje in de supermarkt?

Het is veel makkelijker om personeel te behouden dan nieuw personeel aan te trekken. Dus als ze eenmaal binnen zijn, houd ze dan ook binnen. Het mooie is dat stagiaires op een natuurlijke manier door kunnen groeien binnen de club.

Zorg voor een netwerk waar je op kunt rekenen

Stel dat iemand met verlof gaat, tijdelijk uitvalt of onverhoopt niet kan komen door onvoorziene omstandigheden. Kan allemaal gebeuren natuurlijk. De leden verwachten – uiteraard – dat er een vervanger geregeld wordt. Zijn er weinig instructeurs die op zulke momenten gebeld kunnen worden? Dan wordt vervanging regelen knap lastig. Met een sterk netwerk wordt het gelukkig een stuk makkelijker. Je vult het gat dan misschien niet op met eigen personeel, maar het personeelstekort wordt op dat moment in ieder geval wél opgelost. Uit je netwerk. Precies waar leden op hopen.

Bouw dus aan een netwerk. Hoe je dat doet? Door contacten te onderhouden, door appgroepen te creëren of contacten te leggen met andere instructeurs. Hoe groter het netwerk, hoe makkelijker het wordt om vervanging te regelen.

Niet alleen het personeel heeft hier profijt van, maar ook leden natuurlijk. Als in het lessenrooster veel en regelmatig gaten vallen, zul je dit uiteindelijk ook terug zien in het ledenaantal. En dat is het laatste wat je wil.

Belonen

We kunnen er een compleet artikel over schrijven: belonen. Wat we hier alvast over willen zeggen, is dat belonen ook een reden is voor instructeurs om wel of niet te blijven. Natuurlijk is mensen coachen en passievol werken belangrijk, maar de rekeningen betalen zich niet vanzelf. Vraagt één van de instructeurs die al jaren lid is om een salarisverhoging? Ga het gesprek dan gewoon eens aan in plaats van meteen een nee te verkopen. Beloning is nu eenmaal een belangrijk onderdeel. Zó belangrijk, dat we hier nog een compleet artikel over schrijven. Stay tuned.

+31 (0)416 33 43 15