skip to Main Content

Terugblik: 30 jaar HDD GROUP!

Op zaterdag 21 mei 2022 was het zo ver: het HDD jubileumcongres. HDD GROUP bestaat namelijk maar liefst 30 jaar en Les Mills 25 jaar, in Nederland en België. Dit jubileum – en tegelijkertijd Les Mills Megakwartaal – werd gevierd bij NH Koningshof in Veldhoven. Het was een speciale editie: de sprekers, het échte contact, alle aanwezige partners en het netwerkmoment zorgden voor geslaagde dag en avond. Eindelijk kon het weer!

Een meer dan geslaagde editie

Was het het feit dat het weer mogelijk was om zo’n groot evenement te organiseren na twee jaar vol met coronamaatregelen? Zorgde dat voor het succes? ‘De eerdere edities waren geweldig, maar als ik naar afgelopen congres kijk, was dit precies wat iedereen nodig had leek wel. We stonden er als team, de sfeer was ontzettend goed en de workshops waren super met presenters van topklasse, waaronder Hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Bezoekers hingen aan zijn lippen, ondanks het feit dat hij een kwartier langer doorging dan gepland. Dat is toch geweldig? Na het programma bleven veel mensen nog hangen voor een borrel’, aldus Jan Schilders (salesmanager bij HDD GROUP).

‘We hebben veel positieve reacties gekregen. Men ziet ook echt dat HDD hun stinkende best doet om er wat moois van te maken. Altijd fijn om dat dan weer terug te krijgen. En natuurlijk snakte iedereen weer naar een feestje met écht contact. We konden weer samenkomen, bekenden zien en elkaar weer spreken’, geeft Jan aan.

Sprekers, netwerken en ambiance

Naast Erik Scherder, spraken ook een aantal zeer gewaarderde branchekenners en experts tijdens het evenement. Ronald Wouters, Herman Rutgers, Emma Barry en Paul Hover namen het publiek mee in de ontwikkelingen in de Nederlandse en Europese fitnessbranche en boutique gyms. Boom Chicago begeleidde deze dag met een hoog entertainmentgehalte. Tussen iedere spreker vormden zich mooie momenten met netwerkmogelijkheden tussen partners, clubeigenaren en instructeurs. Iedereen met enige verbinding met HDD was aanwezig en was gezellig met elkaar in gesprek.

Heidi van Krieken (Executive Assistent bij HDD GROUP) sluit zich hierbij aan: ‘De sfeer was echt goed. Ondanks het feit dat sommige clubs het nog steeds zwaar hebben sinds de maatregelen, is het weer fijn om écht samen te zijn. Netwerken, een praatje maken, ervaringen van de bizarre afgelopen tijd uitwisselen: dat maakt zo’n editie toch wel echt bijzonder!

‘We vinden het belangrijk om zoveel mogelijk te kunnen informeren en inspireren. De fitness professionals willen we meegeven dat we graag kennis delen, daar tijd en moeite insteken en dat we dat professioneel aanpakken. Op deze manier worden onze producten en concepten nog meer gewaardeerd. We vinden het leuk om te zien dat klanten zo lang blijven hangen’, vervolgt Jan.

Heidi vult aan: ‘HDD heeft ook altijd veel onderzoeksresultaten paraat. We kunnen wel roepen dat bepaalde dingen wel of niet werken, maar zonder cijfers zijn dat maar loze kreten. Juist met onze gemeten resultaten laten we zien dat wat we vertellen, met de juiste inzet ook écht werkt. Dat geldt ook voor digitalisering. Hoe je het nu wendt of keert, leden sporten nu eenmaal vaker thuis. Door marktkennis en onderzoeksresultaten op dit gebied met clubs te delen, kunnen we ze helpen om hun business uiteindelijk beter maken.’

De kracht van dit congres was ook de diversiteit van het programma. Zo werd de interesse van veel verschillende mensen getrokken. ‘Het moet inspirerend en afwisselend zijn, alleen dan blijft het hangen. En dat hebben we gedaan: het was écht een experience. Making fitness professionals successful gebeurt ook júíst op zulke evenementen.’

Als antwoord op de afsluitende vraag hoe de toekomst voor HDD eruit ziet, geeft Jan antwoord: ‘We blijven altijd op zoek naar innovatieve manieren om kennis te delen. Hoe dat eruit ziet, is de vraag natuurlijk, want de branche en de methodes om kennis over te dragen veranderen allebei. Eén ding is zeker: we blijven altijd dicht bij onszelf, het liefst met live events. Zolang het maar binnen ons DNA past. Het moet goed voelen voor HDD en relevant zijn voor onze relaties, anders doen we het niet. Zo simpel is het.’

Heidi is het daar helemaal mee eens: ‘Natuurlijk moesten we tijdens corona noodgedwongen ook online events organiseren, maar de echte kracht van HDD ligt bij de live events met echt contact. Dat blijft zo belangrijk. En met die events bereiken we natuurlijk het liefst zoveel mogelijk fitnessondernemers, waarmee we kennis kunnen blijven delen.’

En kennis delen gebeurt niet alleen met de events. Begin dit jaar kwam het boek ‘Fitnessbranche in beeld’ uit. 30 jaar lang zijn, in samenwerking met HDD GROUP, BlackBoxPublishers en NL Actief, jaar in, jaar uit kennis, referenties en onderzoeken verzameld en gebundeld. Dat heeft geleid tot een boek van 640 pagina’s: hét naslagwerk over de fitnessbranche.

+31 (0)416 33 43 15