skip to Main Content

Waarom een fitnessruimte hét visitekaartje voor leden is

Tegenwoordig is een fitnessclub véél meer dan alleen een ruimte om te sporten. Tuurlijk, sporten is en blijft belangrijk, maar daarnaast is de look en feel minstens zo van belang. Leden zijn vaak op de club te vinden en baseren hun keuze bij het lid worden vooral op de vraag: voel ik me hier thuis en voelt dit als mijn club?

In dit artikel leggen we uit waarom een goede uitstraling en kwalitatieve fitnessmaterialen van de fitnessclub zo belangrijk zijn en hoe je hier zelf mee aan de slag kunt.

September: de sportmotivatie is weer terug

De zomervakantie is weer (bijna) achter de rug. Een periode vol zon, barbecues en borrels. Bij velen staat het sporten in deze periode op een iets lager pitje. Dat is natuurlijk te begrijpen. Gelukkig zorgt september vaak weer voor een beter ritme én meer motivatie. Veel leden pakken – extra gemotiveerd – het sporten dus weer op. Daarom is deze periode een uitgelezen kans om je fitnessclub weer eens kritisch onder de loep te nemen. Zéker omdat er weer genoeg nieuwe, potentiële leden langskomen om verschillende clubs te vergelijken.

Eerlijk is eerlijk: er is meer keuze uit fitnessclubs dan jaren terug. Clubs zijn simpelweg niet meer weg te denken uit ons leven. Waar ‘vroeger’ iedereen standaard lid werd van een teamsport, gaat de jeugd op steeds jongere leeftijd naar de fitnessclubs. Op dit moment bestaat zelfs gemiddeld 80% van de leden van fitnessclubs uit generatie Z en millennials.

Opfrissen van je trainingsruimte

En dat getal is interessant. Onder deze doelgroep is in 2019 namelijk een fascinerend onderzoek (Les Mills Global Consumer Survey, in 2019) uitgevoerd. Uit dit onderzoek blijkt dat het design en de uitstraling van de club cruciaal is bij de keuze van een fitnessclub. Hierbij gaat het vooral om het visuele aspect en het functionele aspect. Gezien het percentage van de leden vormt dit dus een belangrijke aanleiding voor het opfrissen van de club, toch?

Maar hoe fris je de fitnessclub op, naast enkel het toevoegen van nieuwe trainingsprogramma’s?

Materialen

Bij het opfrissen van de trainingsruimte horen ook de materialen. Want wat is een mooie en hippe trainingsruimte nu zonder nieuwe materialen? Bekijk daarom eens alle materialen. Zijn de cijfers nog duidelijk leesbaar? Zijn er beschadigingen te zien? Zijn er überhaupt nog genoeg trainingsmaterialen voor het aantal leden dat gemiddeld traint?

Natuurlijk: goede materialen zijn een investering, maar leden hebben er ontzettend lang plezier van.

Denk ook na over de inrichting en de locatie van de opslag. Zorg dat de materialen op een logische plek in de gym liggen. De toegang tot de materialen moet eenvoudig zijn.

Het lijken misschien kleine dingen, maar alles telt mee als het gaat om de inrichting én opfrissing van de fitnessclub.

Design

Zoals we hierboven beschreven, is het materiaal erg belangrijk als het gaat om de uitstraling van de club. Maar het oog wil natuurlijk ook wat. Het materiaal van Studion is, naast dat het kwalitatief goed is, ook nog eens mooi. Deze materialen, verkrijgbaar in verschillende kleuren, zorgen voor een wezenlijk verschil in de club. Ben je op zoek naar een industriële uitstraling in de gym? Geen probleem. Wil je juist veel gekleurde en verschillende materialen? Ook dat bereik je met de materialen van Studion. Bij iedere ruimte past een andere stijl en een ander design.

Naast het design van de materialen, is het ook belangrijk hoe de club zelf er uitziet. Is er genoeg kleed- en doucheruimte? Krijg je een goed gevoel van de club als je wordt rondgeleid? Hoe is de verlichting? Is er voldoende opslag? Je wil een fijne locatie creëren voor je leden, op welke plek in de club ze ook zijn.

Goed werk heeft tijd nodig

Alle voorbeelden over opslag, verlichting, ruimtes en het uitstraling zorgen voor een bepaald gevoel. Als je hier dus mee aan de slag wil als fitnessclub, begin dan niet ‘zomaar’. Denk goed na over wat je uit wil stralen met de club. Je trekt hiermee natuurlijk bepaalde leden aan, maar je stoot ook leden af. Waar ga je voor? Wat vind je belangrijker?

Een nieuw design, een gave uitstraling en toffe trainingsmaterialen kunnen júist datgene zijn waardoor potentiële getriggerd worden om lid te worden. Dit kan dus hét verschil zijn. Niet alleen bij één lid, maar ook bij alle andere leden die volgen.

Op naar nóg meer succes en sportplezier dus.

+31 (0)416 33 43 15