skip to Main Content

De eerste club met de LES MILLS Virtual Bike: Even Gym in Uden

Julian van Oostrum, oprichter en eigenaar van Even Gym in Uden, had de primeur om als eerste club in Nederland de LES MILLS Virtual Bikes in zijn gym te plaatsen. Sterker nog, toen de Virtual Bikes na twee weken proefdraaien werden opgehaald, werden direct de nieuwe Virtual Bikes geplaatst. Deze bikes zijn een goede aanvulling op het unieke concept van Even Gym. Bij deze club draait het allemaal om de balans tussen inspanning en ontspanning. Hun slogan is niet voor niets: “Once you’re part of our team, we’re gonna do all we can to keep you fit, healthy and happy”.

CrossFit

Van Oostrum werkt al jaren in de sportwereld. Bij Fitland is zijn liefde voor CrossFit ontstaan en na een sabbatical kwam Even Gym in 2019 op zijn pad. Alsof het zo had moeten zijn, startte hij hier zijn eigen club. Omdat van Oostrum bij Fitland in 2001 al BODYBALANCE had geïntroduceerd (en later ook BODYCOMBAT, BODYSTEP, BODYATTACK en CX30), ontwikkelde hij zijn gymconcept met inspanning en ontspanning. “Zo hebben we de CrossFit, onze ruige, industriële uitstraling tegenover de verschillende yogavormen, waaronder BODYBALANCE, en het natuurgebied de Maashorst. De, aan de fitnessclub gekoppelde, beautysalon van zijn vriendin Marleen Arends heeft niet voor niets de naam ‘Urban Forest Beauty’ gekregen. En de naam van onze gym zegt natuurlijk ook genoeg. We creëren de perfecte balans.” Tijdens CrossFit ligt de focus niet op wedstrijden, maar vooral op het begeleiden van leden. “We willen het juist aanbieden voor niet-(wedstrijd)sporters, omdat we ook de doelgroep willen bereiken die het leuk en lekker vindt om te bewegen in plaats van enkel focus op wedstrijden. Op deze manier helpen we iedereen zo fit en gezond mogelijk te worden en blijven.”

Het voordeel van CrossFit bij Even Gym tijdens de lockdowns was dat deze lessen gewoon doorgingen in de overdekte outdoor gym. “We merkten daarom ook dat de CrossFit liefhebbers lid bleven. Voor de groep die graag BODYBALANCE doet, was dat anders. Daar zijn we – helaas – best wat mensen van kwijtgeraakt. Deze lessen konden simpelweg niet uitgevoerd worden in een tent met twee graden onder nul. Gelukkig zit er inmiddels wel weer groei in het ledenaantal van de BODYBALANCE en yoga.”

LES MILLS Virtual Bikes

De twee LES MILLS Virtual Bikes die nu zijn geplaatst, zijn een schot in de roos voor de club. Zelfs voor de kinderen. “Veel leden die naar de CrossFit komen, werken zichzelf tegenwoordig ook steeds meer in het zweet op de Virtual Bikes. En dat geldt niet alleen voor de volwassenen. De CrossFit kids leden zijn niet weg te slaan bij de THE TRIP , een digitale cycle workout van Les Mills. We hebben zelfs leden die vóór de CrossFit les van 07:15 uur extra vroeg komen om te fietsen. Dat is echt fantastisch om te zien.” Enthousiast praat de clubeigenaar verder: “De fietsen zijn geplaatst om meer beleving te creëren in deze ruimte. Nu is twee fietsen misschien nog niet genoeg om dat 100% te bereiken, maar het is sowieso gelukt om leden in deze ruimte aan het sporten te krijgen, waar dat eerder niet lukte. En wie weet plaatsen we in de toekomst hier nog meer fietsen, een fitnesscirkel of circuittrainingen.” Aan de samenwerking met HDD zal de keuze niet liggen. “Met Jan Middelkamp en Jan Schilders gaat het altijd erg vlot. Met Jan Schilders heb ik de afgelopen twintig jaar al meerdere concepten geïmplementeerd. Hij komt ook regelmatig langs dus die samenwerking gaat erg soepel.”

Bekijk de Virtual Bike hier >

 

LES MILLS Content

Corona bracht zoals gezegd – helaas zoals bij veel clubs – mindere dingen met zich mee, zoals ledenverlies. Toch leverde het voor Even Gym ook iets positiefs op. Van Oostrum legt uit: “Voor corona boden we live voedingsworkshops aan op de club om leden zo fit mogelijk te houden, maar tijdens corona hebben we dit omgebouwd naar online workshops. Inmiddels maken we gebruik van LES MILLS Content. Leden hoeven dus niet meer iedere keer in de club te staan. De workshops kunnen volledig vanuit huis gevolgd worden in onze Even Gym app van VirtuaGym. We helpen alle leden dus – op welke manier dan ook – om fit, healthy én happy te blijven.”

LES MILLS Content zorgt voor een zinvolle, digitale én persoonlijke connectie met de leden met ‘s werelds beste workouts. Naast de online workouts biedt Even Gym ook weer regelmatig live clinics aan en organiseren ze evenementen met Yoga, ijsbaden en weightlifting. Op 10 september is bijvoorbeeld het eerstvolgende evenement met Oxygen Advantage instructeur Paul van den Berg.
En daar blijft het waarschijnlijk niet bij. “Sinds de uitbreiding van de beautysalon met een tweede behandelruimte smaakt het naar meer. Het liefst voegen we nog wellness aan toe in de vorm van Turkse hammam of sauna. We zien namelijk een mooie wisselwerking tussen de inspanning en ontspanning waar ik het eerder over had. De sporterleden maken steeds meer gebruik van massages, gezichtsbehandelingen en de Welnamis ontspanningsbank met binaural beats. Oftewel: onze verschillende doelgroepen versterken elkaar hierin meer en meer, en dat is mooi om te zien”, sluit van Oostrum tevreden af.

Aan de samenwerking met HDD zal de keuze niet liggen. Met Jan Middelkamp en Jan Schilders gaat het altijd erg vlot en de samenwerking erg soepel.

+31 (0)416 33 43 15