skip to Main Content

Younique Lifestyle: dé fitnessclub in Oss voor de zakelijke markt

Je hebt van die fitnessclubs die ontstaan ‘omdat het nu eenmaal zo loopt’. Als dat gebeurt, kán het bijna niet anders dan dat het een succes wordt. Zo ging het ook bij Younique Lifestyle, een club in Oss, die heel natuurlijk ontstond vanuit de behoefte van hun eerdere trouwe klanten. Vanuit daar werd een geheel nieuw concept ontwikkeld en een nieuwe gym geopend op een nieuwe locatie. Mark de Mol, eigenaar van Younique Lifestyle, vertelt alles over het ontstaan van de club, de 5 belangrijkste pijlers en het drastisch teruggebrachte ziekteverzuim.

Werkgevers en werknemers

‘Het Younique Lifestyle concept is ontstaan vanuit de behoefte van werkgevers die bij ons personal training ontvingen. Zij stelden ons de vraag of hun werknemers ook bij ons konden trainen en of we hen ook fit konden houden. We ontwikkelden een lifestyleconcept, openden een nieuwe gym en ineens zijn we alweer bijna 5 jaar verder. Op dit moment trainen er wekelijks 220 mensen op afspraak bij ons, met heel veel plezier. Inmiddels bestaan we al bijna 5 jaar en vieren we in november feest vanwege ons jubileum’, vertelt Mark.

Het openen van een club die gericht is op de zakelijke markt was een goede zet, waarbij fantastische resultaten worden geboekt bij bedrijven. ‘We zien dat bedrijven het ziekteverzuim terug weten te dringen van 7% naar 3.5%, in maar liefst 1.5 jaar tijd. Juist die cijfers en resultaten maken het zo gaaf om met bedrijven en werknemers aan de slag te gaan’, vervolgt Mark enthousiast. De percentages worden niet bereikt door ‘gewoon te sporten’. Het gaat om véél meer dan dat. ‘Sport moet geïntegreerd worden als lifestyle en is een middel in plaats van een doel. Vaak sporten mensen ‘s ochtends vroeg of juist ‘s avonds laat, terwijl de werknemers hier juist de hele dag door sporten, om hun afspraken heen. Bewegen is nu écht onderdeel van dagelijkse dingen. Hoewel dat onze grootste uitdaging was om dit daadwerkelijk te bewerkstelligen, zien we nu vol trots dat het de vruchten afwerpt. Dit hele concept, naast de naam, is natuurlijk hartstikke uniek’ vervolgt Mark.

5 Pijlers

Naast kennisdeling, de faciliteiten van de club en de trainers houdt een lifestyle natuurlijk meer in dan enkel sporten. Bij Younique Lifestyle zijn er 5 pijlers die in balans horen te zijn. Live, eat, work, train en relax. ‘Onze ervaren trainers gaan samen met de leden op zoek naar de juiste balans die bij iedere persoon uniek is, want iedereen is natuurlijk anders’, geeft Mark aan. Dat sluit feilloos aan bij het belangrijkste doel van de club: werknemers en werkgevers fit krijgen én fit houden, zodat ze iedere uitdaging – zakelijk én privé – aankunnen. Vandaar ook het belang om sport te integreren in de hele lifestyle. Mark vertelt door: ‘Natuurlijk draait het ook om het plezier. Van sporten krijg je energie, zodat iedereen ook echt weer de dingen doet waar hij of zij voor leeft.’

Een custom made buitenrek in samenwerking met Studion

Dat het niet alleen om kwaliteit draait, maar ook om de look en feel van fitnessmaterialen, blijkt uit de keuze voor Studion, en dan met name Escape Fitness. ‘We zijn blij met het gebruik van Escape Fitness. De fijne rekken en slimme oplossingen om trainingsmaterialen op te bergen zorgen voor extra trainingsruimte. De ruimtes worden maximaal benut en dat vinden onze leden erg prettig, zeker bij de small group trainingen. Maar op ons custom made buitenrek, samen met Escape Fitness gebouwd, zijn we helemaal trots. Dit is volledig in onze eigen kleuren neergezet. Onze leden waren echt met stomheid geslagen toen ze dit voor het eerst zagen én toen ze er voor het eerst mee aan de slag gingen’, vertelt een glunderende Mark. De kwaliteit valt overigens niet alleen op bij Mark. Ook de leden merken het verschil tussen de materialen van Younique Lifestyle in vergelijking met andere clubs. ‘De waardering die leden uitspreken over de materialen en faciliteiten, doet ons goed en draagt zeker weten bij aan ons succes’, aldus Mark.

De positiviteit over Studion is niet het enige. De samenwerking met HDD Group verloopt erg goed. ‘HDD is benaderbaar, de medewerking is fijn en HDD heeft het hele concept mee bedacht en ontwikkeld, tot en met de visuals aan toe. Het gaat veel verder dan enkel meedenken. We merken echte verbinding tussen ons en HDD en het conceptdenken sluit goed aan bij onze club’, concludeert Mark. Op de vraag hoe hij de toekomst ziet, sluit Mark af met de positieve woorden dat ze willen blijven groeien in de zakelijk markt, om zoveel mogelijk werknemers en werkgevers fit en vitaal te houden – dag in, dag uit.

HDD is benaderbaar, de medewerking is fijn en HDD heeft het hele concept mee bedacht en ontwikkeld, tot en met de visuals aan toe. Het gaat veel verder dan enkel meedenken. We merken echte verbinding tussen ons en HDD en het conceptdenken sluit goed aan bij onze club.

+31 (0)416 33 43 15