skip to Main Content

Fit-Out Sports & Health Center

Je ziet het niet vaak: een familiebedrijf dat hun fitnessonderneming al sinds 1992 runt. Bij Fit-Out Sports & Health Center is dat wel het geval. Al ruim 30 jaar is dit sport- en healthcentrum een begrip in Destelbergen, België. Inmiddels hebben Marc en Muriel – oprichters en eigenaren – bijna 30 trainers of instructeurs rondlopen. Je kunt wel zeggen dat ze een enorme groei doorgemaakt hebben. Inmiddels zijn ook andere leden van het gezin werkzaam binnen het bedrijf, zo ook Nicolas.

Die groei is op meerdere vlakken te zien. Fit-Out beslaat maar liefst 5.000m2 aan oppervlakte. Dat is dus enorm, helemaal als je je bedenkt dat ze naast Destelbergen ook nog een vestiging in Lochristi hebben. In Lochristi werken 1.000 leden zich in het zweet, waar dat er in Destelbergen 3.400 zijn. Dat zijn enorme aantallen, waar sommige fitnessondernemers misschien alleen maar van kunnen dromen.

UNIEKE HOOGTEKAMERS

“We hebben verschillende zones: een grote cardioruimte, functionele gymzone en we bieden talloze groepslessen aan.” Fit-Out heeft een uitgebreid groepslessenrooster en de diversiteit is tekenend voor de sportclub. “Iedereen kan bij ons terecht, van jong tot oud, als je ontspanning of intensieve lessen zoekt en van creatieve tot klassieke lessen. Ons sportcentrum maakt op dit moment gebruik van drie Les Mills programma’s: BODYCOMBAT, BODYJAM en BODYPUMP.”

“Ook zijn we ontzettend trots op ons nieuwe concept: trainen op hoogte. We hebben vier hoogtekamers met verschillende hoogtemeters, variërend van 2.700 tot 4.000 meters zodat we klanten nóg beter kunnen helpen met hun doelen.” In de hoogtekamers staan allerlei fitnesstoestellen. De hoogtemeters zorgen ervoor dat leden tot wel 15% extra vetverbranding hebben in 20% minder trainingstijd. Over effectief sporten gesproken dus. Dit unieke concept in Vlaanderen is 100% medisch en wetenschappelijk verantwoord.

“Naast alle sportgerelateerde bieden we ook wellness aan. Leden genieten van de sauna, hamam of heerlijke verse smoothies. Ze komen voor veel meer dan het sporten. Het draait om de totaalbeleving. Daarnaast vinden we begeleiding erg belangrijk. Daarom werken we met veel trainers, zodat we zoveel mogelijk leden kunnen begeleiden met een gezonde levensstijl. Met persoonlijke trajecten zoeken we naar de perfecte balans tussen fysieke fitheid en mentale weerbaarheid. Het persoonlijke traject bestaat uit een kennismaking en bodyscan, conditietest, krachtprogramma en evaluatiemomenten. Zo blijven we leden volgen, monitoren en motiveren voor het allerbeste resultaat. We staan voor goede kwaliteit en goede service.”

DE INRICHTING VAN STUDION

Fit-Out heeft veel gebruik gemaakt van de fitnessinrichtingen van Studion. De rekken, vloeren en veel andere materialen zijn allemaal geleverd door Studion. Het resultaat is ontzettend gaaf geworden. De leden worden iedere dag weer blij van de uitstraling en inrichting zodra ze bij Fit-Out binnenstappen om weer lekker te komen sporten. En eerlijk is eerlijk: het oog wil ook wat. Studion heeft hier een mooie bijdrage aan kunnen leveren.
“De samenwerking met accountmanager Yves verliep heel fijn. Hij was er altijd als we hem nodig hadden en het hele traject is via hem verlopen. Hij zegt waar het op staat en we kunnen altijd van hem op aan. We hopen ook op een fijne samenwerking in de toekomst. Ook zijn we bezig met de integratie van FunXtion, zodat we ook functionele trainingen in groepen aan kunnen bieden. Dit zijn korte lessen tot 30 minuten, waarbij zes verschillende oefeningen in circuitvorm uitgevoerd worden.”

Het resultaat is ontzettend gaaf geworden. De leden worden iedere dag weer blij van de uitstraling en inrichting zodra ze bij Fit-Out binnenstappen om weer lekker te komen sporten. En eerlijk is eerlijk: het oog wil ook wat. Studion heeft hier een mooie bijdrage aan kunnen leveren.

+31 (0)416 33 43 15